Υπηρεσίες Βρεφονηπιακού

Μέσω ειδικών προγραμμάτων για την κάθε ηλικία φροντίζουμε για την καλύτερη δυνατή διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας. Στις υπηρεσίες του βρεφονηπιακού μας σταθμού συγκατελέγονται οι εξής: 

  • Υγιεινή, καθημερινή φροντίδα και ασφαλή παραμονή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε ηλικίας παιδιών
  • Φύλαξη με δραστηριότητες για την απασχόληση, τη διαπαιδαγώγηση, το παιχνίδι και την ψυχαγωγία. Ειδικότερα, ανάλογα με την ηλικία, περιλαμβάνονται ομαδικά παιχνίδια στην τάξη και στην αυλή, δραστηριότητες γνώσεων και πληροφόρησης, δραστηριότητες απασχόλησης με ανάλογο υλικό, παιδαγωγικές δραστηριότητες, συζητήσεις, μουσικά ακούσματα, δραστηριότητες ζωγραφικής, κολλητικής, πλαστελίνης, κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι, αφήγηση παραμυθιού, τραγούδι και εν γένει παιχνίδια για την εξέλιξη της αντιληπτικής ικανότητας του παιδιού.
  • Μέριμνα για την ομαλή ψυχοσυναισθηματική και υγιεινή ανάπτυξη των παιδιών και παροχή συμβουλευτικής ενημέρωσης και υποστήριξης στις οικογένειές τους. 
  • Φροντίδα για την ατομική καθαριότητα τους, καθώς και την καθαριότητα των χώρων. 
  • Τακτική ιατρική παρακολούθηση. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται επίσκεψη Παιδιάτρου και Παιδοψυχολόγου για την πρόληψη της σωματικής και της ψυχικής υγείας των παιδιών.
  • Δεν συμπεριλαμβάνονται Υπηρεσίες Σίτισης - Μετακίνησης. Ο Παιδικός Σταθμός παρέχει το πρωινό των παιδιών. Οι γονείς οφείλουν να προετοιμάζουν και να παρέχουν το μεσημεριανό τους γεύμα.

 

Σημαντική Διευκρίνηση για Γονείς μέσω Επιδοτούμενων Προγραμμάτων ΕΣΠΑ

  • Όπως είναι ανακοινωμένο και στην επίσημη πρόσκληση, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός δεν δύναται να προβεί σε είσπραξη τροφείων ή άλλης μορφής διδάκτρων ή οποιουδήποτε αντιτίμου από τους ωφελούμενους (όπως για παράδειγμα κόστος εγγραφής) ή δαπάνες διοργάνωσης εκδηλώσεων στο πλαίσιο των θρησκευτικών εορτών ή εθνικών επετείων. 
  • Τυχόν άλλες ειδικές υπηρεσίες (π.χ. κολύμβηση, μπαλέτο, παρακολούθηση ξενόγλωσσων μαθημάτων, επισκέψεις σε μουσεία, παρακολούθηση θεατρικών ή άλλων παραστάσεων, εκδηλώσεων κ.ά.), που παρέχονται από τους Παιδικούς σταθμούς, είναι προαιρετικές και δεν αφορούν στη βασική απασχόληση και διαπαιδαγώγηση και ως εκ τούτου, εφόσον τις επιλέξουν οι ωφελούμενοι, θα επιβαρύνουν οικονομικά τους ίδιους.